A+ / A-

ЮЛИ

Mellow music Festival

 град София

Изцяло градски фестивал, при който гостите му ще са утвърдени музикални иноватори и млади артисти, за които тепърва ще чуваме. Обединява ги инструменталният подход към електронната музика и фактът, че са посланици на стилове, които не са представени на българската сцена. Организаторите ще оставят улицата да се превърне и в отворена сцена за всички желаещи да се включат, като попеят, свирят или просто се наслаждават на музикалната атмосфера чак до 22 ч. Тогава в клубовете започва платената нощна програма на фестивала - Mellow Night.

Фестивал на пясъчните фигури

01.07 град Бургас

Във фестивала вземат участие творци и модератори от България и чужбина. Пясъчните фигури се изработват от пясък, който е специфичен със своето високо съдържание на глина и по този начин фигурите стават устойчиви на климатични промени, като силен вятър и дъжд. По време на изложбата може да се видят изваяни глинени фигури на морски същества, филмови герои, приказки, замъци, които са много интересни. Организаторите се стремят всяка година да има повече от 25 фигури, като техните размери са доста големи. Някои от тях достигат големина повече от 8 метра. А за направата на всички фигури се използва повече от 3000 тона пясък.

Международен младежки фестивал на изкуствата”Музите”

05-15.07 град Созопол

ММФИ „Музите” е многожанров фестивал на различни форми на изкуството: танци, музика, театър, изобразително изкуство, фотография, илюзионно и цирково изкуство, шоу програми, акробатика, огнено шоу, художествена гимнастика и др.
Във фестивала могат да участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студиа, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 10 до 30 години. Съставът на колективите не трябва да превишава 35 души.

Карнавал на пеперудите - летящите цветя

07-09 Полска Скакавица

 Полско-Скакавишки водопад се намира в приказния Земенски пролом , място от европейската екологична мрежа CORINE. В програмата на празника присъства и образователен елемент, който разкрива ползата от биоразнообразието.

Морска симфония

10.07 Албена

Конкурсната програма включва хореография, вокал, инструментал, мажоретки, театър и изобразително изкуство. Участниците са от Русия, Украйна, Киргизстан, Азербайджан, Молдова, Полша, България. 

Международен фестивал на младите дарования”Златната рибка

11.07 ежегодно град Варна

ATMOSPERIC FESTICVAL

13.07 Бов

В сърцето на Западна Стара планина, районът над хижа Тръстена и биоферма Чемерник, познат на посетителите с двойните си дъги, мистична мъгла и панорамни слънчеви гледки се провежда и фестивала.. Предпоследния уикенд на юли предстоят нови четири дни на вдъхновение сред природата  в компанията на усмихнати креативни хора от страната и чужбина.
През годините, Artmospheric Festival вече успя да се утвърди като водещо събитие за интелигентна и експериментална електронна музика и алтернативна култура . Това е и първият български музикален форум на открито, който редовно осъществява разделно събиране и рециклиране на всичките си отпадъци . 

Узана Поляна фест

13.07 град Габрово

Събитието  предлага  на посетителите си разнообразни възможности за учене чрез забавление и преживяване, както и установяване на контакти между хора с еднакви идеи. Програмата ще предложи на участниците по малко от всичко: добра музика и палатков лагер, конна езда, пътешествия с беседи по екопътеки, месене на традиционен хляб, каране на колела из велопарк до пускане на соколи, работилници за изделия от вълна, демонстрации на алтернативни енергийни източници, биодегустации и дискусии.

Каварна Рок Фест

 град Каварна

През юли или август всяка година се провежда феста В негласно обявения за балканска столица на рока – град Каварна.

Международен фестивал за млади изпълнители”Дъга над Клептуза”

 град Велинград

Фестивал на пясъчните фигури

14.07 ежегодно град Бургас

Международен младежкифестивал по изкуствата

15.07 град Видин

Международният младежки фестивал по изкуствата „The Bridge се проведе на 15-ти до 22-ти юли 2011 година във Видин, до крепостта „Баба Вида”. Фестивалът се е наситен на събития – концерти с авторска музика на участниците; изложби (картини, фотографии, сувенири); танци; пиеси, както и комбинации между отделните изкуства. Видин. 

Международен фолклорен фестивал

19.07 град София

На този форум си дават среща представители на различни култури от цял свят. Стотици танцьори, музиканти, певци стават съпричастни на една магическа интернационална сила, която ги обединява – голямата любов към фолклора, който техните предци са сътворили през вековете. 

 

 

 

 

ЮЛИ