A+ / A-

Русе

Русе

Русе се намира в най-западната част на   най-голямата крайдунавска низина- Побрежие.Той  е и най-големият дунавски град в България с традиционно най-голямото пристанище. Транспортно-географското положение е благоприятно поради пресичането на територията на областта на 2 от европейските транспортни коридори (№ 7 и № 9 – р. Дунав), които осигуряват връзката между Европа и Азия (Балтийско и Северно море / Средиземно и Черно море). През Русе се осъществява и връзката между Дунав и Черно море на българска територия (Русе - Варна). Тук е единственото засега мостово съоръжение през река Дунав - Дунав мост. Областта е сравнително близо и до проектираната автомагистрала Хемус. Разстоянието от град Русе до другите големи градове в България е както следва:

София - 324 км

Пловдив - 300 км

Варна - 200 км

Бургас - 294 км

Плевен – 148 км

Велико Търново – 110 км

Габрово – 150 км

Трявна – 140 км

Троян – 190 км

Тетевен – 200 км

До румънската столица Букурещ само на 72 км. 

На 17 км от Русе е разположено гражданското Летище Русе в село Щръклево, което въпреки че в момента не функционира, би могло да бъде приспособено за редовни вътрешни и международни търговски и пътнически полети.

Русе  често е наричан „Малката Виена“ заради архитектурните паметници, в които са застъпени стиловете барок,модерн, неокласицизъм и сецесион. Тук се намират Пантеона н Възрожденците и Националния музей на транспорта. Наред с архитектурните има и известни природно забележителности:

 Русенски Лом“ е природен парк в България, разположен на около 20 километра южно от Русе. Паркът е наречен на река Русенски Лом — последния десен приток на река Дунав. Тук е и единственият действащ в България скален манастир край село Басарбово - „Св. Димитър Басарбовски“

Лесопарк Липник е разположен в района на село Николово, на 10 км от град Русе. Намира се в огромен горски масив от липови дървета с площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза името на местността. Смятан е за най-големия лесопарк на територията на България.

Орлова чука е пещера в България. Намира се в близост до с. Пепелина, с. Широково, с. Острица и гр. Две могили. Тя е втората пещера у нас по обща дължина на галериите (13 437 м).

Западен парк Приста- Паркът е разположен на няколко километра западно от Русе, между пътя за София и река Дунав. Залесен е с широко­листни гори.

 

Русе

Анна Палас, Русе
3 stars category
Хотел Анна Палас, Хотели в Русе

city
Подробности за хотела

Хотелът предлага общо 24 стаи и 6 апартамента. Стаите с две легла са 19, а с 1 легло - 5.

В стаите:

 

В хотела:

Климатизация

Телевизор

 кабелна телевизия

 интернет

топъл и студен мини бар

вана( ап.)

 

Ресторант

Сейф

химическо чистене

 пране и гладене

 рум сървис

факс

 копирни услуги

охраняем паркинг.

 

Актуални оферти от хотела
вид на стаята настаняване редовни легла доп. легла
DBL Двойна стаяBB21
SNG единична стаяBB10
APP апартаментBB21
цените са от 0.00 € до 0.00 €
Анна Палас
дата на настаняване: *
брой нощувки:
дата на напускане:
стая:
вид: брой:
брой посетители:
децавъзрастни
име, фамилия: *
телефон: *
e-mail: *
коментари:
 
код за сигурност: *
Предишен хотел: Хотел Одисей Следващ хотел: Хотел Космос