A+ / A-

Вършец

Вършец

Вършѐц е град в Северозападна България. Той се намира в Област Монтана и е в близост до град Берковица. Град Вършец се намира на 84 километра северно от София и на 30 км южно от областния център Монтана. Вършец е изходен пункт за маркирани туристически маршрути във Врачански Балкан.

София - Вършец - 84 км. Пловдив - Вършец - 232 км. Варна - Вършец - 469 км.

Ежегодно на празниците на Вършец в местността Зелени дел се провежда фолклорно надпяване. Курортът предлага прекрасни условия за балнеолечение. Термалните води на извора са с температура между 32.6 и 36.4 градуса Целзий и се използват за лечение на различни заболявания. В близост до града се намират: местност Зелени дел, подходящо място за отдих и почивка сред живописната природа; на 3 км. се намира Водопадът; на 12 км на югозапад се намира Клисурският манастир; на 16 км. в северозападна посока се намира Берковица; селата Черкаски и Долно Озирово, където са намерени останки от римски крепости. 

Вършец

Хотели в Вършец 
- 4* -
4 stars category
Спа Хотел Ата, Хотели в Вършец


city
Спа Хотел Ата
курорт: Вършец
категория: 4*
статус: активен

СПА Хотел АТА  - е първият в гр. Вършец луксозен СПА център, предлагащ пълната гама от спа услуги. Хотел АТА - Аqua- Тerra- Аir (Вода- Земя- Въздух) се намира в парковата зона на града на 10...
виж още »