A+ / A-

Русе

Русе

Русе се намира в най-западната част на   най-голямата крайдунавска низина- Побрежие.Той  е и най-големият дунавски град в България с традиционно най-голямото пристанище. Транспортно-географското положение е благоприятно поради пресичането на територията на областта на 2 от европейските транспортни коридори (№ 7 и № 9 – р. Дунав), които осигуряват връзката между Европа и Азия (Балтийско и Северно море / Средиземно и Черно море). През Русе се осъществява и връзката между Дунав и Черно море на българска територия (Русе - Варна). Тук е единственото засега мостово съоръжение през река Дунав - Дунав мост. Областта е сравнително близо и до проектираната автомагистрала Хемус. Разстоянието от град Русе до другите големи градове в България е както следва:

София - 324 км

Пловдив - 300 км

Варна - 200 км

Бургас - 294 км

Плевен – 148 км

Велико Търново – 110 км

Габрово – 150 км

Трявна – 140 км

Троян – 190 км

Тетевен – 200 км

До румънската столица Букурещ само на 72 км. 

На 17 км от Русе е разположено гражданското Летище Русе в село Щръклево, което въпреки че в момента не функционира, би могло да бъде приспособено за редовни вътрешни и международни търговски и пътнически полети.

Русе  често е наричан „Малката Виена“ заради архитектурните паметници, в които са застъпени стиловете барок,модерн, неокласицизъм и сецесион. Тук се намират Пантеона н Възрожденците и Националния музей на транспорта. Наред с архитектурните има и известни природно забележителности:

 Русенски Лом“ е природен парк в България, разположен на около 20 километра южно от Русе. Паркът е наречен на река Русенски Лом — последния десен приток на река Дунав. Тук е и единственият действащ в България скален манастир край село Басарбово - „Св. Димитър Басарбовски“

Лесопарк Липник е разположен в района на село Николово, на 10 км от град Русе. Намира се в огромен горски масив от липови дървета с площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза името на местността. Смятан е за най-големия лесопарк на територията на България.

Орлова чука е пещера в България. Намира се в близост до с. Пепелина, с. Широково, с. Острица и гр. Две могили. Тя е втората пещера у нас по обща дължина на галериите (13 437 м).

Западен парк Приста- Паркът е разположен на няколко километра западно от Русе, между пътя за София и река Дунав. Залесен е с широко­листни гори.

 

Русе

Хотел Одисей, Русе
3 stars category
Хотел Хотел Одисей, Хотели в Русе

city
Подробности за хотела

Разположен в центъра на града на тиха улица, тризвездният хотел в Русе е подходящ както за делови гости на града, така и за туристи, посещаващи го за удоволствие. 

Хотелът разполага с 1 апартамент, 9 луксозни стаи и  6 стандартни стаи.

В стаите:

В хотела:

Телефон

интернет връзка

 климатик

 мини бар

 телевизор

баня с вана

Лоби бар

Актуални оферти от хотела
вид на стаята настаняване редовни легла доп. легла
DBLST Двойна стая стандартBB21
SNG единична стаяBB10
DBLLUX двойна стая луксBB21
цените са от 0.00 € до 0.00 €
Хотел Одисей
дата на настаняване: *
брой нощувки:
дата на напускане:
стая:
вид: брой:
брой посетители:
децавъзрастни
име, фамилия: *
телефон: *
e-mail: *
коментари:
 
код за сигурност: *
Предишен хотел: Арт хотел Русе Следващ хотел: Анна Палас