A+ / A-

Русе

Русе

Русе се намира в най-западната част на   най-голямата крайдунавска низина- Побрежие.Той  е и най-големият дунавски град в България с традиционно най-голямото пристанище. Транспортно-географското положение е благоприятно поради пресичането на територията на областта на 2 от европейските транспортни коридори (№ 7 и № 9 – р. Дунав), които осигуряват връзката между Европа и Азия (Балтийско и Северно море / Средиземно и Черно море). През Русе се осъществява и връзката между Дунав и Черно море на българска територия (Русе - Варна). Тук е единственото засега мостово съоръжение през река Дунав - Дунав мост. Областта е сравнително близо и до проектираната автомагистрала Хемус. Разстоянието от град Русе до другите големи градове в България е както следва:

София - 324 км

Пловдив - 300 км

Варна - 200 км

Бургас - 294 км

Плевен – 148 км

Велико Търново – 110 км

Габрово – 150 км

Трявна – 140 км

Троян – 190 км

Тетевен – 200 км

До румънската столица Букурещ само на 72 км. 

На 17 км от Русе е разположено гражданското Летище Русе в село Щръклево, което въпреки че в момента не функционира, би могло да бъде приспособено за редовни вътрешни и международни търговски и пътнически полети.

Русе  често е наричан „Малката Виена“ заради архитектурните паметници, в които са застъпени стиловете барок,модерн, неокласицизъм и сецесион. Тук се намират Пантеона н Възрожденците и Националния музей на транспорта. Наред с архитектурните има и известни природно забележителности:

 Русенски Лом“ е природен парк в България, разположен на около 20 километра южно от Русе. Паркът е наречен на река Русенски Лом — последния десен приток на река Дунав. Тук е и единственият действащ в България скален манастир край село Басарбово - „Св. Димитър Басарбовски“

Лесопарк Липник е разположен в района на село Николово, на 10 км от град Русе. Намира се в огромен горски масив от липови дървета с площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза името на местността. Смятан е за най-големия лесопарк на територията на България.

Орлова чука е пещера в България. Намира се в близост до с. Пепелина, с. Широково, с. Острица и гр. Две могили. Тя е втората пещера у нас по обща дължина на галериите (13 437 м).

Западен парк Приста- Паркът е разположен на няколко километра западно от Русе, между пътя за София и река Дунав. Залесен е с широко­листни гори.

 

Русе

Арт хотел Русе, Русе
3 stars category
Хотел Арт хотел Русе, Хотели в Русе

city
Подробности за хотела

Art Hotel Русе се намира на изключително комуникативно място, в непосредствена близост до главната пешеходна улица. Бутиковият Сити Арт Хотел Русе е ситуиран в напълно реставрирана сграда, която е паметник на културата с национално значение, официално регистрирана през 1973. Хотелът разполага с  14 стаи и един апартамент, всяка със свое собствено излъчване и индивидуалност.

В стаите:

 

В хотела:

 Климатик

санитарен възел

душ

сешоар

мини бар

телефон

сателитна телевизия

безплатен wi-fi интернет достъп

интернет

Повикване на такси

Съдействие за наемане на автомобил

Организиране на трансфер от/до летище - Букурещ, София, Варна или Бургас

Гладене и химическо чистене

Фризьорски салон

Масажи

Организиране на екскурзии

 

Актуални оферти от хотела
вид на стаята настаняване редовни легла доп. легла
DBL Двойна стая стандартBB21
DBL Двойна стая стандартBB21
SNGL единична стаяBB10
SNGL единична стаяBB10
цените са от 0.00 € до 0.00 €
Арт хотел Русе
дата на настаняване: *
брой нощувки:
дата на напускане:
стая:
вид: брой:
брой посетители:
децавъзрастни
име, фамилия: *
телефон: *
e-mail: *
коментари:
 
код за сигурност: *
Предишен хотел: Хотел Best Western Следващ хотел: Хотел Одисей