A+ / A-

Стара Загора

Стара Загора

Ста̀ра Заго̀ра е разположена в Южна България и е един от основните икономически центрове в България. Той е център на едноименна община, област и на регионалната асоциация на общините РАО Тракия.

С население от 138 272 души по данни от преброяването към 1 февруари 2011 г., Стара Загора е 6-ят по население град в страната.

Климат:

преходноконтинентален с полъх от Средиземно море. През зимата времето е по-меко и по-топло в сравнение с градовете в Тракийска низина.

Разстояния:

Благодарение на географското си положение, връзките на Стара Загора с останалата част на страната са добре развити. Така градът е основен жп възел, през който минават всички влакове пътуващи по линиите София - Пловдив - Бургас и Русе - Свиленград. Много са и автобусните връзки, които свързват Стара Загора с другите големите градове на България. Градският транспорт се осъществява от 34 автобусни и 4 тролейбусни линии.

 София - Стара Загора - 227 км. Пловдив - Стара Загора - 93 км.Варна - Стара Загора - 291 км.

Забележителности:

 Античен форум при западната порта на Августа Траяна, Музей "Неолитни жилища" , Исторически музей, Късноантична обществена сграда с мозайка, Тракийска гробница, Къща-музей „Гео Милев“, Римските терми при Старозагорските минерални бани, Берекетска могила. Над града се намира природен парк Аязмо, където се намира Старозагорска зоологическа градина и Ботаническа градина.

Стара Загора

Хотели в Стара Загора 
- 4* -
4 stars category
Калиста Спа хотел, Хотели в Стара Загора


spa
Калиста Спа хотел
курорт: Стара Загора
категория: 4*
статус: активен

ПА центърът се намира в курортен комплекс Старозагорски минерални бани, в живописен и екологично чист район, разположен на южния склон на Сърнена гора, на 12km от гр. Стара Загора.Тук за...
виж още »
4 stars category
Хотел Мериан Палас, Хотели в Стара Загора


city
Хотел Мериан Палас
курорт: Стара Загора
категория: 4*
статус: активен

Сред прекрасната атмосфера на южна България, точно в центъра на най-правия град Стара Загора се намира хотел Мериан Палас. Хотелът предлага на своите гости да се настанят сред лукс и удобсвто в...
виж още »