A+ / A-

Обзор, перлата на Българското Черноморие

Морски курорти - Обзор

Заслужена е славата на Обзор като Перла на българското Черноморие.
Разположен е в Североизточна България, община Несебър, почти на равни разстояния от Бургас и Варна.
След долината на река Камчия, Стара планина достига долината на река Двойница и завършва край Обзор в последната си част - Еминската планина. Обзор се намира в полите на тази планина, между нос Св. Атанас и нос Емине, в устието на река Двойница. Низината на реката е влажна и плодородна.
На юг от речния лиман започва 6-километровия плаж на Обзор. На места той е широк над 60 м, като пясъкът е финозърнест със златист цвят. Особено красиви са южният плаж и плажът Иракли, където билото на планината се спуска към брега на морето от 97-метрова скала.
Освен морето, планината с нейните широколистни гори и уханни липи са прекрасна възможност за отдих.
Южно от Обзор, в продължение на 14 км, се вие път между лозя и гористи хълмове от Старопланинската верига до нос Емине, който наднича към Несебърския залив. Най-бурният нос на България има фар, останки от древна крепост и манастир. Наблизо е Емона-средновековна крепост с останки от древна тракийска гробница, като името и идва от Емон, древното име на Стара планина.
Обзор е едно от най-старите селища по българското Черноморие, с богата древна история и култура. Първото име на града е Навлохос, а по-късно Хелиополис - Град на слънцето. Римляните издигнали тук храм на Юпитер и построили крепост, която по време на Средновековието станала част от владенията на боляриана Карвун и е известна на българите с името Козяк. Останки от римска баня, колони, капители и водопровод са грижливо съхранените знаци на историята в центъра на Обзор.
Модерните хотели, гостоприемството и предприемчивоста на хората и го превръщат в едно изключително място. Приятната лятна атмосфера се допълва с екзотичните палми в красивия парк, в близост до плажа.

Обзор

Хотели в Обзор 
- 4* -
4 stars category
Казабланка, Хотели в Обзор


sea
Казабланка
курорт: Обзор
категория: 4*
статус: активен

Хотел "Казабланка" се намира в новата част на град Обзор на 40 метра от морския бряг, на десния бряг на река "Двойница". Хотелът е лесно забележим от главния път Варна - Бургас, като се намира на...
виж още »
4 stars category
Хотел Сол Луна Бей, Хотели в Обзор


sea
Хотел Сол Луна Бей
курорт: Обзор
категория: 4*
статус: активен

Описание на All Inclusive В хотела:
виж още »