A+ / A-

Ахелой

Ахелой

Град Ахелой се намира в Югоизточна България , недалеко от Поморие. Намира се в на брега на големия Бургаски залив. Край града протича река Ахелой, извираща от Айтоските възвишения и вливаща се в Черно море.
Ахелой има свой микроклимат, образуван от равнинния си терен, Стара планина и Черно море. Има много мека зима и хладно лято, което го прави приятно и желано място за живеене и отдих. Температурата варира от -4 до +30 градуса по Целзий.

 Река Ахелой е екологично чиста и е любимо място за любителите на риболова. Районът е подходящ както за улов на сладководни риби /р.Ахелой/, така и за морски риби /Черно Море/. Поморие (което е на 9 км) е измежду най-добрите места за балнеоложки туризъм благодарение на лечебната си кал, извличана от соленото езеро. Поморийският залив е предпочитана дестинация за любителите на яхтите, ветроходството и риболова.

Град Ахелой разполага с яхтено пристанище, подходящо за акостиране както на рибарски лодки, така и на ветроходни и моторни яхти. Плажната ивица започваща от къмпинг Ахелой и продължаваща до гр. Поморие (приблизително 10 линейни километра и с ширина от 10 до 20 линейни метра) е подходяща за слънчеви бани. На летуващите се предлагат водни колела, сърфове, уиндсърфове и моторни джетове.

Поради близостта си с най- големия български курорт Слънчев бряг,  Ахелой става все по атрактивно място за туризъм.

Бургас е на  29 км от Ахелой.

Ахелой

Хотели в Ахелой 
- 3* -
3 stars category
41.00 лв.
Комплекс Мидия Гранд Резорт, Хотели в Ахелой


sea
Комплекс Мидия Гранд Резорт
курорт: Ахелой
категория: 3*
статус: активен

Мидия Гранд Резорт  е с уникално разположение: от едната страна на комплекса се разбиват вълните на Черно море, а от другата страна тихо ромоли река Ахелойска. Комплексът се състои от няколко...
виж още »