A+ / A-

ДЕКЕМВРИ

ДЕКЕМВРИ

 Международен панаир на книгата

04.12 град София

Всеки любител на книгите ще може да се запознае с актуалните заглавия, които предстои да бъдат издадени и да се срещне на живо с издатели и с търговци.

В очакване на Коледа

05.12 град Велико Търново

Празник на град Царево и на Симеоновград, Бургас

06.12

Фестивал на етнографския и антропологичен филм

15-17.12 град София

Темата, зададена от организаторите - “Балканската действителност”, предвижда в програмата да бъдат представени филми от всички Балкански държави, придружени с дискусии след прожекциите.

Турнир по спортни танци ”Изгряващи звезди”

Декември град Враца

Фестивал за хора с увреждания “Светът е за всички

Декември град Русе

Фестивал на коледарските групи”Коледарско надпяване”

Декември град Силистра

Надпяването се провежда по повод Рождество Христово. Участват коледарски групи от цялата страна. Присъждат се награди в три раздела – песни, игри и костюми.
Съпътстваща проява е кулинарната изложба от автентични коледни ястия от Добруджа, в която изложба участват читалищата от Община Силистра. В последните издания на проявата участваха и коледарски групи от Румъния.

Коледен базар, Меджународен панаир град Пловдив

Декември град Пловдив

Последният месец от годината в панаирното градче на Пловдив е посветен на предстоящите празници Коледа и Нова година. От 1 до 31 декември по време на Големия коледен базар ще се представят производители и търговци на облекла и обувки, на сувенири и играчки, бижутерия и козметика, на празнична украса за дома и офиса. Коледният базар е мястото, където всички пловдивчани и гостите на града могат да купят разнообразни и оригинални подаръци за своите близки. Тук, предколедното и предновогодишно пазаруване се превръща в празник, заради изненадите и атракциите, осигурени от организаторите.

Национален танцов турнир”Предколедна танцова фиеста”

Декември град Перник

Програмата включва танцово шоу, характерни танци, хип-хоп.

 

 

ДЕКЕМВРИ