A+ / A-

НОЕМВРИ

Национална Джаз среща

 град Русе

Почти половин век вече символ на джаза в Русе е живата легенда на този музикален стил за цяла България Петър Петров-Парчето. Като емблематична фигура от културния живот в крайдунавския град, известният музикант е основател на русенската Национална джаз среща, която обичайно се провежда в края на месец ноември. Всяка година, Петър Петров – Парчето и неговите сподвижници не пропускат възможността да създадат невероятната атмосфера на артистичност, която прави джаз срещите в Русе незабравими както за публиката, така и за самите изпълнители.

Ноемврийски музикални дни

 град Перник

Програмата включва класически концерти, фолклорни концерти и др.

Киномания

 град София

Киномания представя забележително художествено кино, по някаква причина останало извън интересите на българските разпространители на филми. Част от програмата включва най-интересните събития на независимото американско кино. 

Киномания

 град Варна

Магията на някои от най-атрактивните и стойностни филми от българското и световното кино, ще ни завладее между 8 ноември и 2 декември 2012 г.

Фестивал на свободния театър

16-20.11 град София

Фестивалът ще се проведе от 16 до 20 ноември 2012 на различни локации в София, като основни пространства-партньори са ТР „Сфумато”, Център за култура и дебат „Червената къща”, Дерида Денс Център и The Fridge. Програмата предвижда представянето на 15 независими продукции.

Банско филм фест

21-25.11 град Банско

От 21 до 25 ноември Банско е домакин на Международния фестивал на планинарския филм или както си спечели популярност в последните години – Банскофилмфест. 

Дни на предизвикателствата

27-29.11 град София

Дни на Предизвикателствата" е фестивал на екстремните спортове, приключенията и природосъобразния начин на живот. Основен участник в него е публиката, онази авантюристично настроена част на обществото ни, която цяла година е трупала подвизи и в началото на всеки декември ги споделя в разкази, снимки и филми с всички останали. 

Международен фестивал на изкуствата

 град Банско

VІІ Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда" Банско-2012, ще се проведе 28-02.12. Очакваме ви!!! Участници са стотици деца и млади хора, които имат пиетет към различните видове изкуства. До днес фестивалът си извоюва популярност сред децата и младежи на България,Украйна, Русия, Македония, Гърция, Турция, Молдова, Казахстан.

Кино фестивал “Късо съединение”

Ноември град Шумен

В рамките на фестивала ще бъде показана и специална селекция „Българско късо съединение” с български късометражни филми, отличени на различни филмови форуми.

Празник на град Котел

01.11 град Котел

Международен конкурс “Северно сияние”

 град Русе

Международен конкурс “Северно сияние” предлага място за изява на изпълнители на българска и популярна песен.

Фестивал на оперното и балетно изкуство

11.11 град Стара Загора

Любителите на операта и балета ще имат възможността да видят общо 13 постановки. Премиерното заглавие е на домакините: мюзикълът за деца “Веселите музиканти”, а сред гостите на фестивала се нареждат Софийска опера и балет, Държавна опера - Русе, МДТ “Константин Кисимов” - В.Търново, Държавна опера – Бургас, балет “Арабеск” и други.

Празник на райската ябълка

Ноември Хрищени

 

НОЕМВРИ