A+ / A-

Добрич

добрич

Местоположение:

Град Добрич е разположен в североизточна България, административен и стопански център на едноименната област и община. Той е разположен насред южната част на географския район Добруджа, на около 30 километра от северното Българско Черноморие на 50 км северно от Варна.

Населението на града към февруари 2011 година е 91 030 жители, което го прави деветото по големина населено място в страната.

Забележителности

След най-интересните забележителности на Добрич ви препоръчваме да посетите  Художествена галерия – Добрич - един от 100-те национални туристически обекта на България. Тук може да разгледате постоянната експозиция от шедьоври на българското изобразително изкуство – живопис, скулптура и графика от началото на XX век до 90-те години - платната на най-известните български художници като Златю Бояджиев, Владимир Димитров – Майстора, Дечко Узунов, Бенчо Обрешков и много други, част от националния златен фонд на България, също така и графики от най-известните съвременни художници.

За любителите на природата е Център за защита на природата и животните, където може да видите коне от породата Пржевалски, елени, сърни, лами, муфлони, мечки, кози, фазани, бизони, водни и екзотични птици.

Други забележителности в Добрич са Етнографска къща, Архитектурно-етнографски комплекс "Стария Добрич", Градски парк "Св. Георги", музей по Нова и най-нова истори, Природонаучен музей и други.

Добрич

Хотели в Добрич 
- 3* -
3 stars category
Парк хотел Изида , Хотели в Добрич


cityspa
Парк хотел Изида
курорт: Добрич
категория: 3*
статус: активен

Разположен е в централната част на град Добрич на около 40 км. от летище Варна и пак на толкова от красивите плажове на Черноморското крайбрежие и уникалните голф игрища край град Балчик.
виж още »