A+ / A-

Златни пясъци, обща информация

Златни Пясъци - Изглед Златни Пясъци

Златни пясъци е най-големият курорт по северното черноморско крайбрежие. Разположен е на 18км североизточно от Варна и на 488км източно от София. На север достига до Кранево, а на юг - до вилно селище Чайка. В близост се намира курортният комплекс кк. Св.Св. Константин и Елена. 
Постоянната температура от 27°С , микроклимата през сезона, минералните води, топлото море, прекрасният плаж и вековните гори превръщат Златни пясъци в райско място за почивка (хотели all inclusive) и забавления на добри цени. Плажната ивица, покрита със златист пясък е с дължина 3,5 км и е широка до 100 м.

Хотелите в Златни пясъци наброяват 61, като преобладават 3-звездните, има също и 3 вилни селища. По-голямата част от хотелите разполагат с басейн, фитнес зала, балнеоцентър и обменно бюро.
Многобройните ресторанти предлагат специалитети от националната и международна кухня.
Курортният комплекс Ривиера, се намира на Златни пясъци и предлага уникално съчетание на уютна атмосфера и морски бряг през цялата година.

Информация за курорта

Забавления в Златни пясъци

Тук се провеждат : мис и мистър ”Златни пясъци”, тенис турнир, ретро парад, международен фестивал за стандартни и латиноамерикански танци, изложба на кучета, силови състезания, народни песни и танци на открито, авангардни модни ревюта. Любителите на силни усещания могат да опитат късмета си в казината.

виж още »
Спорт и Златни пясъци

На разположение на гостите на Златни пясъци има десет тенис корта, боулинг зала, игрище за мини-голф, конна база, велосипеди, стрелбище, както и добри условия за практикуване на всички видове воден спорт с помощта на квалифицирани треньори. Любителите на спорта могат да вземат участие в състезания по плажен волейбол, стрийтбол, тенис на корт, тенис на маса, ветроходство.

виж още »
Хотели в Информация за курорта 
No hotels found !